5 onmisbare gratis tools om de prestatie van uw website en marketing te optimaliseren

U kunt uw marketing op vele manieren controleren. Of het nu gaat om een snelle en eenvoudige controle van sociale media of een volledige site review. Waarom zou u tijd steken in het zelf uitzoeken van al die data als u eenvoudig een URL in een online analytics tool kunt plakken en die laten vertellen hoe uw website ervoor staat.

Hoe meer feedback, hoe beter.

Daarom zijn we grote fans van snelle en efficiënte marketing graders (beoordelings-instrumenten of analytics tools). Je krijgt bruikbare gegevens, en je krijgt ze snel.

Ik heb een aantal van mijn favorieten verzameld om te komen tot deze lijst met 5 website-graders, inhoudsscores en sociale media-beoordelingen. Neem ze tot u en laat me weten welke het meest geschikt zijn voor u en de inhoud van uw website!

Voer de URL van uw blog en uw e-mailadres in en druk op go. Marketing Grader geeft u een algemene score voor uw website, gebaseerd op vier categorieën:

 1. Performance
 2. Mobile
 3. SEO
 4. Security

Elke sectie heeft een checklist met items en cijfers voor individuele aspecten van de categorie. Website Grader zal bijvoorbeeld uw site controleren op paginatitels, metabeschrijvingen en koppen – allemaal handige elementen voor sterke SEO en ook heel nuttig voor het hebben van deelbare sociale media-inhoud. SEO-titels en beschrijvingen verschijnen standaard wanneer u links op uw sociale profielen deelt.

Website optimalisatie beoordelingstool

De gratis Nibbler-test kijkt naar een waslijst met site- en blogkenmerken – meer dan 20 items op hoog niveau – met een algemene score (op een schaal van 1 tot 10) en een lijst met naar prioriteit geordende verbeteringen.

Nibbler is een van de tools die het diepst gaat in het samenbinden van de website en sociale media-profielen. Het zal controleren op dingen zoals:

 • Twitter- en Facebook-pagina’s, zowel of u er een hebt als of ze al dan niet zijn gelinkt vanaf uw website
 • Het sociale belang van uw website: hoe vaak uw links recent op sociaal zijn gedeeld
 • Plus een heleboel sociale eerste statistieken op de pagina, zoals de hoeveelheid inhoud en afbeeldingen, plus metatitels en beschrijvingen.

Handige meenemer:

De kopwoordwolk (word cloud) bij Nibbler toont precies welke woorden we het meest hebben gebruikt in onze koppen en titels. Op onze website willen we bijvoorbeeld een autoriteit zijn op het gebied van branding en marketing, dus we zijn blij dat ‘brand’ en ‘specialists’ zo hoog staan. Het is ook leuk om te zien voor welke andere woorden je misschien punten krijgt, zonder het te weten.

In ons geval lijken we de woorden “jouw” en “merkversterking” nogal vaak te noemen!

Nibbler website kopwoordwolk

Als een snel voorbeeld hebben we de MeUndies-website via Nibbler gecheckt om te zien wat het heeft gevonden. Hier zijn de topaanbevelingen die Nibbler heeft bedacht:

 • Knoppen voor sociale media toevoegen aan artikelen en pagina’s van uw website.
 • Koppel uw Facebook-pagina vanaf uw website
 • Voeg betekenisvolle ankertekst toe aan uw links
website prestatie snelheid optimalisatie

De gratis tool van WooRank test zeven aspecten van uw site: SEO, mobiel, bruikbaarheid, technologieën, sociaal, lokaal en verkeer. Ze behandelen zo ongeveer alle aspecten. Het eindresultaat is een score op een schaal van 1 tot 100 en een rapport dat u kunt downloaden als pdf of dia’s om met uw team te delen.

Vooral het sociale gedeelte gaat heel diep. Het lijkt bijna op een volledige sociale media-audit!

Dat klopt. Woorank vertelt je al deze dingen over je sociale profielen:

 • Betrokkenheidspercentages
 • Profielbeschrijvingen
 • Profiel omslagfoto’s
 • URL’s
 • en contactgegevens

En Woorank geeft het allemaal weer in een gemakkelijk te bekijken formaat, zodat u snel kunt zien hoe uw sociale profielen naast elkaar staan. Dit kan van onschatbare waarde zijn als u probeert een consistent merk te handhaven over meerdere profielen.

Ze hebben een premium-versie die begint vanaf $ 59,99 per maand en biedt meer functies zoals het bijhouden van zoekwoorden, 24/7 monitoring en e-mailupdates.

Handige meenemer:

Woorank analyseert uw site om er zeker van te zijn dat u de juiste metatags hebt, met name de Open Graph-protocol van Facebook. Dit is de meta-informatie die Facebook vertelt welke afbeelding moet worden weergegeven en welke titels en beschrijvingen moeten worden gebruikt wanneer iemand uw site op sociale media deelt.

We hebben een snelle beoordeling gegeven voor onze website en we kwamen er niet geweldig uit terwijl we in de vorige tools wel goed scoren. Woorank geeft ons een score van 63. We hebben nog wat te doen dus.

Pagespeed insights analytics

Hier komen we wel goed door de test. 94, wow. We hebben dan ook flink gesleuteld.

PageSpeed Insights (PSI) rapporteert over de prestaties van een pagina op zowel mobiele als desktop-apparaten en geeft suggesties over hoe die pagina kan worden verbeterd.

PSI biedt zowel lab- als veldgegevens over een pagina. Lab-gegevens zijn nuttig voor het oplossen van prestatieproblemen, omdat deze worden verzameld in een gecontroleerde omgeving. Het kan echter geen knelpunten uit de praktijk bevatten. Veldgegevens zijn handig voor het vastleggen van een echte gebruikerservaring, maar hebben een beperktere set metrics. Zie Hoe te denken over snelheidstools voor meer informatie over de twee soorten gegevens.

Prestatiescore

Bovenaan het rapport geeft PSI een score die de prestaties van de pagina samenvat. Deze score wordt bepaald door Lighthouse uit te voeren om labgegevens over de pagina te verzamelen en te analyseren. Een score van 90 of hoger wordt als snel beschouwd en 50 tot 90 wordt als gemiddeld beschouwd. Onder 50 wordt als langzaam beschouwd.

_Invalid__Markup_Validation_of_http___blog_bufferapp_com__-_W3C_Markup_Validator

De vorige graders in deze lijst stonden vol met nuttige marketingtips op hoog niveau. De W3C Validator biedt u rechttoe rechtaan oplossingen.

Voer uw site uit via W3C Validator en zie precies welke codefouten op uw website verschijnen. De validatietool vertelt u de specifieke coderegel waarin de fout verschijnt. Bij de items die u moet repareren, ontvangt u ook een reeks waarschuwingen die ook de moeite van het bekijken waard zijn.

Handige meenemer:

Veel van de waarschuwingen van W3C komen over als nuttige richtlijnen. W3C beveelt bijvoorbeeld aan dat elke pagina slechts één <h1> -tag heeft. Dit is meestal de kop van een blogpost of de titel van een pagina. Andere informatie, zoals call-to-action of e-mailformulieren, kunnen in plaats daarvan <h2> of <h3> koppen aannemen.

Aanbevelingen voor onze website:

 • Controleer de manier waarop we utm-parameters aan koppelingen toevoegen
 • Herstel een alt-tag in ons aanmeldingsformulier voor e-mail

Conclusion

Website grader tools gebruiken voor SEO

Veel website-eigenaren denken er zelfs niet aan om een ​​website-grader te gebruiken.

Ze zetten een site op (of betalen iemand om dit voor hen te doen) en verwachten dan dat deze hoog scoort op zoekmachines zonder de inhoud correct te optimaliseren. Een website grader is enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website is geoptimaliseerd, de juiste structuur heeft en ook goed presteert op veel apparaten en leesbare inhoud heeft.

Een eenvoudige analyse van uw site kan veel nuttige informatie opleveren en het kiezen van een van deze 5 website graders zorgt ervoor dat uw SEO-prestaties worden verbeterd en meer mensen uw site zullen vinden en ermee omgaan.

Welke inzichten kunt u vinden over uw marketing?

Heeft u een systeem voor het scoren en volgen van de prestaties van uw marketing?

Ik hoor graag wat u heeft geleerd van deze tools en wat u ermee gaat doen voor uw website, blog en sociale media. Laat alstublieft uw gedachten achter in de reacties!

2 Comments

 1. Wow Thanks Thom, super goede content. Dank je wel!!

  • Dank je Joseph. Heb je jouw website al getest met de tools?
   Ik ben benieuwd naar de score.


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.